Amasya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

0 (358) 242 14 00 0 (358) 242 14 01
Karaçalılık Mevkii, İpekköy/AMASYA
Vizyon
Öğrencilerimizi 1739 sayılı kanunda belirtilen değerleri benimseyen bunları yaşam biçimi haline getiren, diğer taraftan turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu mesleki konuda yeterli bilgiye sahip, başarılı, çağdaş, üretken, hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, lider bir eğitim kurumu düşüncesiyle nitelikli bir birey olarak yetiştirmek.
Misyon
Dünya turizm sektöründe çalışabilecek kriterlerde milli ve evrensel değerlerle yetişmiş iyi derecede yabancı dil bilen ve sürekli gelişimi ilke edinmiş bilgi çağının gerektirdiği çağdaş ortamlarda öğrencilerimiz için geçerli olan bilgi ve beceriyi kazandıracak eğitim ve öğretimin, bu bilgi ve beceriyi destekleyecek teknik tüm donanımların sağlandığı, turizm sektörünün ihtiyacını karşılayan Türkiye´nin tercih edilen mesleki eğitim kurumu olmaktır.
2010-2011 YGS TÜRKİYE 5.si 2011-2012 YGS TÜRKİYE 2.si
Otel Odası :30
Yatakhane Koğuşu :28
Öğretim Şekli :Tam Gün Tam Yıl
08.30-16:25
Merkezi Sistem Kalorifer
İngilizce, Rusça, Almanca
Pansiyon Bilgileri
Erkek öğrencileri için 123 kişilik, kız öğrencilerimiz için 63 kişilik olmak üzere toplam 186 öğrenci kontenjanı bulunmaktadır.
İpekköy Minibüs Hattı
Karaçalılık Mevkii, İpekköy/AMASYA
İl merkezine 11 km.
Kontenjan Bilgileri